Hvordan virker en elcykel?

Det er moderne, smart og let med en elcykel, men hvordan virker en elcykel egentligt, og skal du vælge en elcykel fremfor en almindelig cykel?

En elcykel fungerer som en almindelig cykel, den har bare en hjælpemotor monteret. En elcykel gør det legende let at komme frem – og du vil ikke på samme måde mærke modvind og bakkens opstigning som før.

Kan elcykler køre sig selv?

En elcykel kan ikke køre af sig selv, den skal bruge cyklistens trædekraft. Cyklens elmotor hjælper til, når cyklisten har fødderne på pedalerne og cykler. Du skal altså aktivt træde i pedalerne, for at elcyklen kører. Elcyklens hjælpemotor slår automatisk fra, hvis farten overstiger 25 km/t., eller når du holder med at træde i pedalerne – dette er et dansk lovkrav.

Hvad er forskellen på en elcykel og en almindelig cykel?

En elcykel minder på mange måder om en traditionel cykel, som vi alle kender den. En elcykel består også af hjul, stel, styr og andre komponenter, du finder på en almindelig cykel. Dog har en elcykel dele, som adskiller sig fra en almindelig cykel; batteri, elmotor og styreenhed.

Der findes forskellige motortyper, og placeringen af motoren afhænger af modellen, der kan enten være monteret en centermotor, forhjulsmotor eller baghjulsmotor. Centermotoren er den, du oftest vil finde på elcykler, for den bliver hyppigst brugt. En centermotor er klart en fordel, fordi den er placeret på midten af stellet. Dette er med til at sikre en god balance og vægtfordeling på cyklen, som gavner dig som cyklist.

Skal elcyklen lades op?

Ja, en elcykel skal lades op i et almindeligt stik. Du kan sagtens nå til og fra arbejde, hvis du har maks 30 kilometer til og fra arbejde, men elcyklen har behov for strøm og skal lades op, derfor skal du undersøge, om elcyklen virker uden strøm inden køb.

Du kan læse mere om elcykler på Smartmoves hjemmeside.

Læs Smartmove’s anmeldelser på Google

Smartmove.dk har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser.