Elcykler og sikkerhed – hvad du skal vide

Mange oplever en markant forskel, når de skifter deres almindelige cykel ud med en elcykel. Dus kal være opmærksom på, at der er forskel på at køre på almindelig cykel og elcykel, og det er vigtigt, at du lærer din elektriske cykel at kende, inden du bevæger dig ud i trafikken for alvor.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du skal til at købe en elcykel, har du sikkert en masse spørgsmål til elcykler og deres sikkerhed – og det kan vi hos Smartmove godt forstå. Elcykler er stadig forholdsvis nye på markedet, vi har derfor samlet den vigtigste information om elcykler og sikkerhed.

Husk at undersøge og sikre, at du får en motor, som giver et jævnt og behageligt skub, som ikke er for voldsomt, så du bliver overrasket eller kommer til at sætte for meget fart på for hurtigt. For så kan du komme til at genere trafikken og andre cyklister. Sørg også for, at elcyklen har god komfort, så du føler dig tilpas.

Kør en god og lang prøvekøretur

Tag en god lang prøvekøretur og øv dig et stille og roligt sted uden for mange mennesker og trafik, inden du bevæger dig ud i trafikken. Det kræver stor tilvænning og øvelse at vænne sig til at køre på elcykel.

Med en elcykel får du mere fart på, når du cykler, også på bakker, derfor anbefaler Smartmove, at du kører med en godkendt cykelhjelm, når du færdes på din elcykel.

3 tips til at lære din elcykel at kende, så du kan blive trafiksikker:

  • Det er vigtigt at være fortrolig med din elcykel – lær cyklen godt at kende, før du begiver dig ud i tæt trafik.
  • Lær motoren at kende, hvornår stopper den med at trække? Giver motoren et voldsomt skub?
  • Vær opmærksom på farten. Du vil højst sandsynligt køre hurtigere end dine medcyklister, find derfor et passende tempo, så du ikke overrasker andre cyklister på cykelstien.

Det er vigtigt at lære din elcykel ordentlig at kende, så du føler dig tryg og sikker på cyklen. Husk at tage din elcykel til serviceeftersyn for at sikre maksimal sikkerhed og holdbarhed i mange år.

Læs Smartmove’s anmeldelser på Google

Smartmove.dk har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser.