FAQ

De mest almindelige spørgsmål  og myter omkring elcykler.

Hvor hurtigt kan en elcykel køre ?

Ifølge lovgivningen må en elcykel kun hjælpe op til 25 Km/t. Vi har også hurtigere elcykler til salg, de skal bare indregistreres som en knallert.

Hvor langt kan en elcykel køre på en opladning ?

Det er forskelligt fra model til model, men distancen vil typisk være på mellem 40-80 km. Dette er også afhængig om man kører i byen (mange stop) eller på landet, samt hvilken vindmodstand der er . Man kan indstille elcyklen til at køre længere hvis man sætter assist niveauet ned.

Lader du batteriet op når du cykler ?

Generelt oplader du ikke, når du cykler, for strømmen bliver brugt på motoren så det er lettere at cykle. Nogle elcykler har dog regenerativ bremsning og recup. Det betyder at du kan indstille elcyklen til at lade, når du køre ned af bakke.

Kan jeg indstille min egen hastighed ?

Langt de fleste elcykler kan indstilles efter hvor meget motoren skal hjælpe til og det kaldes assist niveau.

Hvordan oplader jeg en elcykel ?

Du kan oplade batteriet på din elcykel, med den adapter der følger med. Præcis ligesom når du får en oplader med til din mobiltelefon.

Kan jeg bruge min elcykel om vinteren ?

Man kan godt bruge sin elcykel om vinteren, man skal bare huske at tage batteriet med ind, da lithium-ion batterier ikke kan tåle frost grader, når de ikke er i brug.

Hvor mange år holder mit batteri ?

Et lithium-ion batteri holder ml 500-1000 cyklusser, 1 cyklus er en fuld opladning og en fuld afladning, Den bedste måde at vedligeholde dit lithium batteri på er ved at oplade det, hver gang du har brugt det. Du må gerne “sjat lade”.  Hvis du ikke skal bruge dit batteri over en længere periode, skal du give batteriet en 1/2 opladning en gang om måneden.

Hvad gør jeg, hvis min cykel går i stykker?

Alle vores cykler har minimum 2 års garanti. Skulle uheldet være ude, kan du kontakte værkstedet på telefon +45 31321811. Vi reparerer normalt cykler fra dag til dag, hvis fejlen ikke kræver bestilling af særlige reservedele.

Vores værksted ligger på Jagtvej 7 i København.

Er elcykler ikke noget for ældre mennesker ?

Elcykler er for alle aldre, der ønsker at komme frem på en lettere og hurtigere måde, uden at blive svedig og udmattet.

Kan elcyklen køre af sig selv ?

Nogle elcykler har gashåndtag, men pga. dansk lovgivning bliver disse modeller klassificeret som knallerter. På almindelige elcykler (pedelec) skal man træde i pedallerne før motoren hjælper til.

Man kan også få elcykler med walk assist her må motoren på elcyklen få cyklen til at køre af sig selv op til 6 km/t.

A2B Octave (Metro) kan køre med hjælp af et gashåndtag op til 25 km/t.

Du kan læse mere om elcykler og se vores gode varianter her på forsiden. Vi har et bredt udvalg af elcykler og segways i god kvalitet hos Smartmove.

FAQ A2B

Hvorfor vælge en elektrisk cykel?

Elektriske cykler har alle en “almindelig” cykels karakteristiske træk, med den ekstra fordel man får af en motor og fremdriftssystem, der giver ekstra kraft, når der er behov for det.

Mange mennesker anvender elcykler som deres vigtigste transportmiddel, der giver dem mulighed for at være friske når de kommer frem, uden behov for et brusebad eller tøjskifte.

Med elcykler kan du planlægge længere og mere ambitiøse ture. Du vælge hvor meget du vil træde i pedalerne undervejs. Du kan endda rulle hjem, hvis du har behov for det.

De elektriske cykler kan hjælpe dig med at komme over høje eller stejle bakker, hvilket giver dig endnu flere valgmuligheder, når du skal på udflugt eller  cykelture. De kan også hjælpe dig når du skal transportere tungere læs end normalt.

Hvorfor vælge en A2B cykel?

A2B revolutionerede elcykel-markedet, da de udviklede den første model, der var designet til formålet. Først og fremmest designet som en førsteklasses elektrisk cykel, ikke som en cykel med hjælpemotor. Det betyder, at hele cyklen er designet med kraft for øje.

Siden da har de været markedsførende inden for design, teknik og kvalitet.

Alle A2B’s modeller designes og udformes i Tyskland, og bygges med komponenter af høj kvalitet. Vores nyeste cykler i sortimentet – Entz, Obree og Ørsted – vil blive fremstillet i Tyskland.

Vi tilbyder en bred vifte af modeller, der er designet til at passe til mange forskellige livsstile og behov. Vores modeller er en perfekt kombination af design og ydeevne – de ser lige så godt ud som det føles at køre på dem.

Hvorfor er A2B el-cykler så dyre?

A2B el-cykler kan virke dyre sammenlignet med visse billigere modeller, men prisen afspejler designets og konstruktionens overlegne kvalitet.
Hver model er specialdesignet og bygget med specielt udstyr.

A2B el-cykler er bygget af komponenter og materialer af højere kvalitet, hvilket betyder, at de er stærkere og mere pålidelig cykeltur.

A2B battericeller fremstilles i Japan, ikke Kina, og det betyder at de holder længere og har en bedre ydeevne.
A2B el-cykelmotorer er specialdesignede, således at de er større og bedre end de fleste andre mærker, og giver dig større kraft.

Hvorfor er cyklen så tung?

A2B el-cykler er designet således at de er stabile, hurtige og pålidelige – stellet skal være tilstrækkelig solidt til at kunne bære motoren og give dig en jævn, varig cykeloplevelse.
A2B el-cyklers vægt kan sidestilles med andre kvalitetsmærkers.
Visse billigere el-cykler har helt enkelt sat et elektrisk motorsystem på et cykelstel, og det giver en dårligere cykeltur.

Hvordan fungerer elcykler?

Elcykler drives enten ved hjælp af trædeassistance eller strøm via gashåndtaget, når der er behov for det .

Gashåndtaget fungerer på samme måde som alle andre gashåndtag på styret – du drejer helt enkelt gashåndtaget, for at give så meget eller lidt gas som du ønsker, for at få hjælp til at cykle.

Gashåndtaget kan bruges hele tiden eller ved behov, for eksempel når du har stået stille og skal starte (dette kaldes ved behov).
Trædeassistance svarer på dit tråd i pedalerne ved hjælp af en sensor i motoren, på cyklens stel eller i pedalsystemet.

Den måler den mængde fysisk energi du anvender, når du træder i pedalerne og matcher den med det assistanceniveau, du har valgt.

På nogle modeller er der mulighed for at vælge den trædeassistance, du har brug for. Jo lavere niveau du vælger for trædeassistancen, desto længere vil dit batteri holde.

Mellemniveauerne giver det bedste resultat, med en blanding af lige meget tråd i pedalerne og motor- og batteriydelse, således at du får den bedste køretur.

Det højeste niveau af trædeassistance er virkelig godt til stejle bakker, eller hvis du er træt eller har tung bagage.

Du bruger manuelle gear på en elcykel, ligesom på en almindelig cykel.

Hvor længe holder batteriet?

Batteriets holdbarhed er afhængig af din vægt, den kraft du bruger og hvordan cykelturen er – for eksempel bakket terræn, stop-start trafik, modvind osv.

Den rækkevidde, der angives på hvert produkt, er den maksimale rækkevidde ved de bedst mulige forhold.

Kan jeg køre på en elcykel, hvis jeg ikke føler mig sikker på en almindelig cykel?

Ja, A2B el-cykler er meget stabile og lette at køre på – du behøver ikke at have særlig god kondition eller være vant til at cykle på vejene.

Du skal kende til de lokale trafikregler og have grundlæggende kundskab om hvordan og hvornår cyklens gear skal anvendes.

Mange nervøse cyklister føler sig tryggere på en el-cykel – den ekstra kraft hjælper dig med at holde trit med forstadstrafikken og der vil være færre biler, der er nødt til at tage farten af bagved dig.

Hvordan er en de bedre end en almindelig cykel?

Når du kører på en “almindelig” cykel skal du selv skabe al energi og fremdrift. En elcykel hjælper dig, når du har brug for lidt mere kraft. Elcyklens stabilitet og fart er perfekt til dem, der er nervøse for at cykle i trafik på en almindelig cykel.

En elcykel er en fantastisk måde at få bedre kondition på, da den giver dig mulighed for at mindske assistanceniveauet, når du får bedre kondition.

Er det ikke snyd at bruge en elcykel?

Livet er fyldt med smarte tekniske “snyderier”, der gør livet lettere for os – fra kaffemaskiner og støvsugere til regnemaskiner og smartphones.

Elcykler er en sjov, moderne måde at komme fra A til B. De muliggør at du kan vælge mellem flere forskellige cykelture og få en bedre cykeloplevelse.

De gør, at du kan cykle i længere og længere tid end på en almindelig cykel, og du kan selv vælge, hvor meget assistance du vil have.

Der vil altid findes rendyrkede cyklister, der foretrækker almindelige cykler, men for mange mennesker er en elcykel lig med flere valgmuligheder og større frihed.

Skal jeg have kørekort og forsikring?

De fleste A2B el-cykler klassificeres som cykler, så du har ikke brug for et kørekort og forsikring for at køre på dem.

I Danmark skal man have forsikring, nummerplader og en godkendt hjelm til Shima og den hurtigere Octave-model.

Når du kører på en elcykel skal du følge de danske trafikregler og love mht. hjelm.

Ofte stillede spørgsmål omkring Segway PT’s

Hvad er en Segway PT ?

En Segway PT er et selvbalancerende 2 hjulet køretøj, man styrer med sin kropsvægt.

Er det svær at køre på en Segway PT?

Næsten alle kan lære at køre på en Segway indenfor 2-5 min. da Segway PT’ens styring er utrolig intuitiv.

Efter et par minutters tilvending, læner man sig bare i den retning man gerne vil køre.

Er Segway PT lovlige i Danmark ?

Segway PT er klassificeret som en cykel i Danmark, du kan læse mere om lovgivninger på trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs Smartmove’s anmeldelser på Google

Smartmove.dk har 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser.